ESC - Semifinal 2

Det är dags för semifinal 2. HEJA SVERIGE:D

1. Island - Euroband - This is my life
Betyg: 7/10
Denna låten kommer säkerligen spelas på många krogar/klubbar i sommar. Det är en skön refräng och de sjunger bra live, vilket är bra såklart. Versen känns krånglig, den sätter sig inte, medan refrängen sätter sig direkt. En bra låt men inte jättespeciell.

2. Sverige - Charlotte Perelli - Hero
Betyg: 10/10
Tokbra schlagerlåt. Den har allt, bra vers, bra refräng och en sjuuukt snygg höjning. Perelli har riktigt bra röst och hon ser otroligt proffsig ut på scen. Det är inte bara för att jag är svensk som jag säger att detta är det bästa bidraget i år. Jag hoppas bara att östländerna förstår det.

3. Turkiet - Mer ve Ötesi - Deli
Betyg: 7/10
Turkisk rock skulle ju kunna vara riktigt jävla dålig. Men detta känns inte jättedåligt faktiskt. Visst, låten har växt, jag tyckte inte att den var så bra i början. Men efter många lyssningar gillar jag den, specielt refrängen.

4. Ukraina - Ani Lorak - Shady Lady
Betyg:
8/10
Sägs vara Sveriges största hot ikväll. Jag är beredd att hålla med. Om denna tjejen sjunger lika bra live som hon gör på den inspelade versionen, så kan denna låten gå riktigt långt. Spännande låt, bra refräng och det känns som att det är mer tryck i den här låten, än i Perellis låt, fast i det långa loppet vinner ändå Perelli, för mig.

5. Litauen - Jeronimas Milius - Nomads in the night
Betyg:
1/10
Detta är så jävla pinsamt att jag inte finner ord. Sångaren sjunger så jävla dåligt att jag får ont i hela själen. Det är inget fel på låten i sig, förutom det faktum att den rör vid varenda ton som existerar. Hur som helst så hade jag hellre sett typ Tommy Körberg på en sån här låt. För detta är som sagt, bara pinsamt.

6. Albanien - Olta Boka - Zemren e lame peng
Betyg:
8/10
Det är en mysig låt och albanska (?) är ett väldigt fint språk måste jag säga. Refrängen är otroligt vacker, och ja.. detta gillar jag skarpt. Hoppas bara att sångerskan kan sjunga så bra som hon gör på inspelningen.

7. Schweiz - Paolo Meneguzzi - Era stupendo
Betyg: 8/10
Slående lik en Amy Diamond-låt. Skulle kunna vara på hitlistorna i Usa om bidraget hade sjungits på engelska. En bra poplåt som har en sån otroligt snygg tempoväxling. Otroligt snygg låt helt enkelt, I like it.

8. Tjeckien - Tereza Kerndlova - Have some fun
Betyg:
1/10
Den här låten kan man bara asgarva åt. Det finns verkligen inget annat att göra. Textmässigt är det nog i det absolut värsta slaget, och de har inte ens kunnat mixa bort sångerskans falsksång, så live kan detta bara bli ren katastrof.

9. Vitryssland - Ruslan Alehno - Hasta la vista
Betyg:
6/10
Nja jag vet inte riktigt vad jag tycker om detta. En rocklåt som inte känns alltför intressant. Men refrängen sätter sig, vilket brukar vara positivt rent resultatmässigt i Esc. Går nog långt.

10. Lettland - Prates of the sea - Wolves of the sea
Betyg:
3/10
Det låter som en Rednexlåt. Och visst, det hade varit kul 1996, men 2008 känns det bara, illa? Men den kanske går långt ändå, just för att man kan låten efter en lyssning.

11. Kroatien - Kraljevi Ulice & 75 cents - Romanca
Betyg:
3/10
Jag tycker att detta är skitdåligt. Men jag kan tänka mig att många tycker att det är jättekul med en gammal gubbe, som rappar. Melodin är väl lite småmysig, men nej.. alltså.. va fan.

12. Bulgarien - Deep zone & Dj Balthazar - Dj, take me away
Betyg:
5/10
En låt man inte tidigare hört i Esc. Det känns som dom tycker lite väl mycket om att "scratcha", känns lite överdrivet liksom. Något med den gör att jag inte hatar den. Den är skön på nå sätt, fast det är fan inte bra.

13. Danmark - Simon Mathew - All night long
Betyg:
5/10
Mysig låt. Jag har lite svårt för sångarens röst dock, det känns som han tar i alldeles för mycket. Opersonligt. Refrängen är väl bra första 30 sekunderna, men när man hört hela låten, är man så otroligt trött på den.

14. Georgien - Diana Gurtskaya - Peace will come
Betyg:
3/10
Det är väl sött med en blind tjej som sjunger om fred, men jag vet inte. Jag tycker inte att den här låten säger någonting alls. Låter väldigt Tatu, rent sångmässigt.

15. Ungern - Csézy - Candlelight
Betyg:
6/10
Rätt fin låt ballad. Kan nog gå långt.

16. Malta - Morena - Vodka
Betyg:
7/10
Man blir speedad som fan av att höra den här låten. Musiken känns otroligt 90-tal. Sångerskan har (som vanligt när dom är från Malta) sjuukt bra röst. Fan vilket jävla tryck hon har. Jag gillar detta.

17. Cypern - Evdokia Kadi - Femme fatale
Betyg:
3/10
Det här är inte jätteroligt att lyssna på. Versen är för seg, man halvsover liksom innan refrängen hunnit börja. Men den kan nog gå långt ändå, eventuellt.

18. Fyr Makedonien - Tamara, Vrcak & Adrian - Let me love you
Betyg: 2/10
Jag gillar musiken som fan. Men sen när det börjas sjungas, så känns det inte alls specielt roligt, eller bra.

19. Portugal - Vania Fernandes - Senhora do mar
Betyg: 2/10
Denna låten är bara tråkig.


Jag tror att dessa bidrag går vidare:

Island
Sverige
Turkiet
Ukraina
Albanien
Schweiz
Vitryssland
Kroatien
Ungern
Malta

ESC - Semifinal 1

Äntligen är Eurovision song contest här!

Här nedan kan ni se vad jag tycker om alla låtar i dagens semifinal. Och sen även en lista på de jag tror går till final. Kanske inte dom jag vill ska gå till final, men dom jag Tror går till final.

1. Montenegro - Stefan Filipovic - Zauvijek volim te
Betyg: 5/10
Medryckande låt,  fint språk. Låten sätter aldrig riktigt igång, refrängen är för beige.

2. Israel - Boaz - The fire in your eyes
Betyg: 4/10
Vet att sångaren sjunger riktigt falskt live. Det är en fin låt, tyvärr wailar (?) han sönder den. Bra refräng,

3. Estland - Kreisiraadio - Leto svet
Betyg: 1/10
Värdelös, rakt igenom bortsett från det pianospelandet i sticket, som jag tycker är riktigt bra. Man kommer ihåg refrängen vilket förmodligen kommer bli gynsamt. Men jag hatar detta.

4. Moldavien - Geta Burlacu - A century of love
Betyg: 3/10
Otroligt tråkig låt.. Refrängen är efter många lyssningar lite halvmysig men detta är alldeles för tråkigt för att lyckas i Esc.

5. San Marino - Miodio - Complice
Betyg: 4/10
Versen är tråkig.. Låten kommer igång i refrängen och jag gillar den på nå sätt. Tror dock att den skulle behövt vara lite mer uptempo för att lyckas komma till en final.

6. Belgien - Ishtar - O Julissi
Betyg: 3/10
Denna låten är nerverande från början till slut. Jag absolut HATAR den. Och varje gång hon sjunger "o julissi" så vill jag bara slå till henne på käften för att jag stör mig så otroligt mycket. Men den får högre betyg än andra låtar jag hatar pga att det instrumentala arrangemanget är fint.

7. Azerbajdzjan - Elnur & Samir - Day after day
Betyg: 4/10
Tycker inte om operasångerskan i början men jag gillar musiken. Tyvärr är inte refrängen specielt stark vilket drar ner betyget rejält. Låten fastnar inte.

8. Slovenien - Rebeka Dremelj - Vrag naj vzame
Betyg: 7/10
Detta gillar jag. Versen skapar ett intresse för vad som komma skall. Refrängen sätter sig direkt, även om man inte kan själva orden så kan man nynna på den efter en enda lyssning. Sticket är riktigt bra även fast själva musiken låter lite väl datagjord.

 9. Norge - Mariah Haukaas Storeng - Hold on, be strong
Betyg:
9/10
Den här låten är riktigt jävla bra. En bra sångerska, en bra vers, bra refräng och sista tonen i låten sitter som ett smäck. Man kan låten efter en lyssning. Tyvärr tror jag att låten är lite för västerländsk för att vinna Esc, men den tar sig garanterat till final.

10. Polen - Isis Gee - For life

Betyg: 9/10
Det är en riktigt fin ballad. Tyvärr har jag hört att sångerskan inte alls sjunger lika bra live. Och den här låten kräver verkligen en riktigt bra sångerska. Men om jag ska se till vad jag tycker om låten, när jag inte hört den live, så får den ett riktigt högt betyg. Jag är svag för schlagerballader, och detta är en äkta schlagerballad som man bara fastnar för direkt. Vacker vers och jättevacker refräng.
11. Irland - Dustin the Turkey feat Kitty B - Irelande douze pointe
Betyg:
1/10
Jag hatar när folk ska vara roliga i låtar. När dom gör en låt i syfte att vara roliga. Jag har inte den humorn. Jag tycker att detta är skit. Men den kommer gå till final pga folks iqbefriade åsikter.

12. Andorra - Gisela - Casanova
Betyg: 6/10
Trallvänlig låt. Man kan refrängen efter en lyssning. Det är en låt som kommer spelas sönder på Rixfm under hela sommaren. Det är inte en jättebra låt.. men den är liksom helt okej.

13. Bosnien-Hercegovina - Laka - Pokusaj

Betyg: 2/10
Detta är skit rakt igenom. Det ska förmodligen föreställa konst på nå vis.. Men det är konst gjord av en treåring i sånna fall. Men jag tror att andra gillar det här.

14. Armenien - Sirusho - Qele Qele
Betyg: 8/10
Detta är bra. Älskar refrängen. Låten är en snygg blandning av öst och väst och jag tror den kan tilltala de flesta. Den här låten flyger iväg direkt till final.

15. Holland - Hind - Your heart belongs to me

Betyg: 6/10
Man rycks med. Den är helt okej, men känns inte som så jättespeciell direkt.

16. Finland - Teräsbetoni - Missä miehet ratsastaa
Betyg: 5/10
Finland har ju satsat på rock sedan det lyckade Lordi-tricket. Förra året tyckte jag personligen att dom lyckades igen genom att rösta fram Hanna Parkarinen med låten Leave me alone. Jag älskade den låten. Tyvärr gjorde ingen annan det. Men denna gången lyckas dom inte hur som helst. Låten är tråkig. Och finska är verkligen inte ett vackert språk. Visst man rycks med litegrann i själva refrängen, men jag tror inte att detta går hem.

17. Rumänien - Nico & Vlad - Pe-o margine di lume
Betyg: 4/10
Låten är väl fin, men den är lite halvtråkig. Det händer liksom inget. Men någon kommer säkert tycka om den.

18. Ryssland - Dima Bilan - Believe
Betyg: 5/10
Jag hatar ju den här killens röst, det låter så jävla ansträngande när han sjunger. Refrängen är helt okej och kommer göra så att den här låten går vidare till final. Men jag tycker inte att den här låten är så vidare speciell.

19. Grekland - Kalomira - Secret Combination
Betyg: 8/10
Poplåt som fastnar direkt. Den har en bra refräng. Underbar mix av både öst och väst.



Sååå.. Hur kommer det gå, tror jag?
Dessa 10 bidrag går vidare till final:

Slovenien - Rebeka Dremelj - Vrag naj vzame
Norge - Mariah Haukaas Storeng - Hold on, be strong
Polen - Isis Gee - For life
Andorra - Gisela - Casanova
Armenien - Sirusho - Qele Qele
Grekland - Kalomira - Secret Combination
Irland - Dustin the Turkey feat Kitty B - Irelande douze pointe
Bosnien-Hercegovina - Laka - Pokusaj
Ryssland - Dima Bilan - Believe
Estland - Kreisiraadio - Leto svet


Ha det gött=)

It's all so sweeeet


Fredag: Jobb, jobb, jobb. Inte alltför kul men kunde känna helgens dofter smyga sig in i mina näsborrar och rätt som det var så var klockan 17.00 vilket betyder slut för dagen. Begav mig in till city, men självklart var bussen försenad och senare även tunnelbanan. Allt som kan vara försenat, är oftast det när man absolut inte vill att det ska vara det. Och varför ville inte jag det då? För att S skulle komma på besök.
Mötte henne på centralstationen, mina armar om henne, den självklara rena lyckan kändes åter igen inombords och leendet på läpparna var ett faktum. Innan vi åkte hem till mig svängde vi förbi en mataffär i stan och handlade på oss en massa gott.
Väl hemma lagade vi mat ihop som blev otroligt gott. Mätta, väl belåtna och jag lite fetare än vanligt låg vi sedan i soffan och kollade på tv.

Lördag: 10.00 skulle vi gå upp. Men varken jag eller S är specielt pigga på morgonen så jag tror inte vi kom upp förrän vid 12-13 eller något sånt. Efter att ha duschat och gjort oss lite snyggare än vanligt, stack vi in i stan med målet Slussen, för att där ta båten över till Grönan och Skansen. Skansen blev vårt första stopp.
Vi såg djur jag inte trodde fanns, och sälar som var otroligt söta men som stank apa, hur nu det går ihop. Vädret var underbart och sällskapet likaså. Till lunch blev det mat utav det lite exklusivare slaget, dvs Köttbullar, potatis, gräddsås och lingonsylt.
Skansenakvariet innehöll apor (fråga mig inte vad dom har med "akvarie" att göra) med enormt fula arslen, frisyrer, ansikten.. Ja .. Aporna var rakt igenom otroligt sjukt fula. Men dom var roliga att titta på.
Sen kollade vi på fiskar och hela "Hitta Nemo"-gänget var där, vilket var roligt:]

Efter Skansen var det dags för det jag fasat över, Gröna Lund. Jag som inte har åkt en enda karusell på hur många år som helst var livrädd för att gå på Grönan med S som är galen i karuseller. Men jag bestämde mig ändå för att sluta mesa (okej... jag ville även göra S glad)..och faktiskt åka några karuseller. Och varför ta dom minst läskiga karusellerna när man kan ta dom som man dör av?!?

Vi började med Bergochdalbanan. Den var rolig, fast man fick så jävla ont i ryggen av den. Den rycker så in i bomben. Efter det blev det den nya Bergochdalbanan, Kvasten. Den var också riktigt skoj.
Sen ville S ha med mig upp i Fritt Fall. Jag vägrade. Men på något vänster så hamnade jag i kön i alla fall. Där stod jag, med hjärtat i halsgropen, och en känsla av att jag garanterat kommer att dö medan S stod och skrattade åt mig:P Sen satt jag där i Fritt Fall.. På väg upp.. 1000 meter upp i luften (typ) .. Sen var jag där.. högst upp.. Det stod still..Orden "JAG ÅNGRAR MIG!!!!" ekade i mitt huvud. Sen föll vi. Vi föll, och vi föll. Jag öppnade ögonen, och Guess what?? VI FÖLL FORTFARANDE! Det tog fan aldrig slut. Väl nere på marken konstaterade jag att, det där är något jag aldrig gör om men samtidigt kände jag liiite stolthet, att jag faktiskt hade vågat. Jag som brukar vara sådan mes.
Vi hann även med Uppskjutet, som i förövrigt var riktigt rolig, och slänggungorna. Sen spelade vi bort en massa pengar, och jag fick ett gosedjur av S.. :D

Efter en helt underbar dag var vi hemma igen. Vi kollade på den amerikanska versionen av "One missed call" och den var så otroligt jävla dålig och för att klara av att fortsätta att se den var vi tvungen att dricka vin, öl och cider.

Söndag: Vi vaknade sent. Runt 15 eller något sånt ... Mådde förjävligt .. och vinet blandat med yoggin vi ätit när vi vaknat, hamnade i hela min säng, Tack S:P
Det var så sjukt stökigt i min lägenhet .. Det såg ut som att vi haft världens party.. Men det var bara jag och S som lyckats stöka ner så förjävligt. "Jag städar det där senare" sa jag, och så ringde vi och beställde pizza istället. Sen var vi allmänt döda hela dagen men samtidigt så där söta som bara vi kan vara.

Måndag: Vi har slöat hela dagen, och sen begav vi oss in till centralstationen, för det var dags för S att fara hemåt. Riktigt riktigt sjukt jävla tråkigt.. Men det känns ändå bra att vi haft en sån underbar helg.. För det var den faktiskt. Helt underbar!
Och gudarna ska veta att jag älskar henne.. Mer än något annat på denna jord.


Hej då //Cariñoso




Satans skärp


Jag är trött.. och jag har ett förbannat irreterande sår på magen .. jag har nickelallergi och det där satans skärpet mördar min stackars lilla mage... Det svider, det kliar, det smärtar... "Men ta av dig skärpet då?".. JAG KAN INTE!! och det är inte för att jag är rädd för att tappa byxorna "been there, done that".. utan för att det är så satans fult att ha jeans och inte ha ett skärp.. Ialla fall på mig... "Men då får du faktiskt skylla dig själv"... JA KANSKE DET!.. men det gör ändå ont.. och jag har rätt att klaga.

Jag såg en film igår, The Bank Job hette den. En brittisk thriller. Den var faktiskt riktigt bra .. den var inte som alla andra idiotiska "nu-ska-vi-råna-banken-utan-egentlig-anledning-mest-bara-för-att-vi-vill-leka-tuffa"-thriller... Se den om ni får tid och lust.

Sitter på jobbet nu .. Idioten är här och jag ogillar honom skarpt. Gammal gubbe som inte fatta någonting i huvudtaget. Han är en sån där man bara vill stoppa in en postlåda i munnen på, så att han håller käften. Man säger åt han att göra en sak, han säger "okej", sen gör han något helt annat och han är en envis jävel som alltid ska ha rätt. Tro fan att om jag säger "Vad fint väder det är ute" så säger han "Nej det är förjävligt". Gubbjävel.

Slutar om en timme .. Då ska jag vandra till tunnelbanan.. 5,5 km .. Sen åka tunnelbana, sen pendeltåg.. sen vandra 1,5 km ..  Jag börjar fan komma igång nu. Jäh.


Ha det!
/cariñoso


My love.



Usted es mi sol, mi vida y mi mundo.
Usted es el aire que respiro y la vista que veo.

S te quiero



Ps: Detta är mitt första inlägg i denna blogg, så jag vill bara passa på att hälsa mig själv välkommen=)

RSS 2.0