En katt på mors dag

Eftersom jag inte är mamma ännu och det förmodligen kommer dröja många många år till dess så får jag som en följd av det ingen uppvaktning på mors dag. Men idag kom det en katt på besök. Jag måste säga att jag först blev livrädd med tanke på att jag bor en trappa upp och mina fönster till lägenheten ligger på 2½-3 meters höjd men sedan så lugnade jag ner mig och började prata med katten, han var dock inte på prathumör utan väste utav bara fan åt mig vilket gjorde att jag la ner idén på att plocka in katten och gå ut med den. Efter en stund försvann dock katten men efter sisådär 30 minuter var han tillbaka och då slog tanken mig att han kanske var höjdrädd och inte vågade hoppa ner och det förde i sin tur mig in på tankarna att det skulle vara otroligt jobbigt att vara katt och vara höjdrädd. Livet som en höjdrädd katt måste vara extremt komplicerat. Nu har jag dock inte sett katten på ett tag så han kanske vågade ta steget och hoppa ut för att landa tryggt på asfalten under.

  

Nåväl… Vill också passa på att gratulera min kära mor på mors dag då hon är den bästa mamma man kan ha och jag tycker verkligen det är tråkigt att jag inte kan fira henne på ett mer korrekt sätt men bor man 55 mil bort så är det inte så enkelt.

Grattis mamma=)


Nu ska jag gå och sjunga en hyllningssång till alla mödrar där ute som alltid ställer upp för sina ibland odrägliga barn
/C

Musik på för hög volym



Jag är den där grannen som inte klagar men jag måste säga att jag finner det högt konstigt att en av mina grannar, som varit knäpptyst i 6 månader, helt plötsligt startar nå jäkla disco/karaeokebar . Senaste veckorna har min kära granne spelat musik varje dag, och det stör jag mig väl egentligen inte på. Det jag stör mig på är att det enda jag hör är DUNK DUNK DUNK DUNK. Ingen melodi, ingen sång, bara DUNK DUNK DUNK DUNK. Det dånar i mina väggar, finglasen i min bokhylla skallrar och klingar men jag är en snäll granne så jag klagar inte.

Men igår höll jag seriöst på att . Kl 18.00 startar karaeokesjungandet. Och det hade väl varit okej om människorna kunnat sjunga, men NEJ det kan de inte. ”I NEVER WANNA HEAR YOU SAAAAAY, I WANT IT THAT WAAAAAY!” ylar ut genom högtalarna, och grannen har sitt fönster öppet vilket jag också har så jag hör allt. De som känner mig vet att jag HATAR när folk som INTE KAN sjunga tvunget måste göra det. Visst det är karaeoke och vem sjunger egentligen speciellt bra på fyllan? Så … det hade ändå varit hyfsat okej om de sjungit i några timmar.. men några timmar blev till en massa timmar och de slutade inte sjunga den där jävla karaeokejävelen förrän kl 02.00! Vid den tiden pustade jag ut och tänkte ”Fan vad skönt nu slipper jag höra mer” .. Men vad händer då? Jo då börjar de lyssna på musik igen. DUNK DUNK DUNK DUNK, till klockan 04.30! 04.30, på en onsdag????? Aja, tur att jag inte arbetar för då hade jag nog varit tvungen att gå och klaga.


Nu ska jag ladda upp inför imorgon då jag ska dricka bärs och dra upp volymen på max och lyssna på DUNK DUNK-musik.
/C

Ut med det gamla

6 par byxor, två par shorts, ett par joggingbrallor och två tjocktröjor. Det är det som kommer att hamna i sopen efter att jag rensat min garderob. Det ska tilläggas att jag endast gått igenom en garderob då! Jag har två kvar, så jag antar att det blir till att slänga mer. Jag har även börjat så smått att packa ner lite saker. Förmodligen blir det ju flytt i juni och då måste jag vara redo så att jag inte behöver göra allt i sista sekund. Jag tänkte även försöka packa lite smartare denna gången än jag gjorde sist jag flyttade. Måste skaffa lite fler flyttkartonger också tror jag bestämt, så jag slipper lägga hälften av alla mina saker i plastpåsar, som jag gjorde förra gången.

Det är lite sorgligt att jag ska flytta på ett vis men jag tror jag behöver det. Jag behöver komma "hem". Behöver flytta till mina vänner och min familj för att kunna ta tag i mitt liv igen.


Nu tänker jag påstå att jag ska gå och städa, men egentligen ska jag bara lägga mig framför teven.
/C

Eurovision Song Contest - Sammanfattning


Alexander Rybak - Vinnare av Eurovision song contest 2009

Klockan har precis slagit 00.41 och för en halvtimme sen så förstod vi svenskar att Europa inte heller i år förstod vårt bidrag. Men i år är jag faktiskt inte så arg som jag brukar vara .. Visserligen tycker jag att det är helt sjukt att länder som Ryssland, Portugal och Danmark kunde hamna före Sverige men jag tänker inte lägga någon energi på att vara arg över det. Rätt låt vann garanterat för om man vinner en sån jordskredsseger så kan ingen säga att inte rätt låt vann, så enkelt är det.

Jag gissade ju hur det skulle gå i tävlingen och som jag nämnde i det förra inlägget så skulle jag bli extremt förvånad om jag fick mer än ett rätt. Men det fick jag faktiskt, jag fick hela 4 av 25 rätt. Jag är ju grym.

Malena Ernman gjorde tyvärr inte ett felfritt uppträdande ikväll. För första gången sjöng hon falskt på fler ställen och dessutom så var ljudet på kören alldeles för lågt, vilket i och för sig inte är hennes fel men.
Men Malena har ändå gjort ett fruktansvärt bra jobb i år och vi kommer alla minnas det uppträdande hon gjorde i semifinalen för det var helt perfekt. Jag har aldrig varit så stolt över att vara svensk i Eurovisionsammanhang som jag var i den stunden.

Men vad ska vi då göra för att vinna? Jag har ingen aning. I år trodde vi ju att vi skickade ett originellt bidrag som faktiskt skulle kunna hamna högt, men vi hade fel. Så jag har ingen aning om vad vi ska göra.
Vi ska heller inte vara alltför besvikna på vårt avlånga land för även om vi haft jumboplaceringar de senaste tre åren så var vi faktiskt topp 10 mellan 2000-2006, om man räknar bort Martin Stenmarck som hamnade på nittonde plats år 2005. Det är faktiskt inte många länder som kan skryta med det.

Det nya röstningssystemet tycker jag var hur bra som helst och jag förstår inte varför de inte gjort så tidigare. Visst fanns det i och för sig vissa länder som gav sina grannar 12 poäng ändå men rent generellt så var det väldigt spritt i röstningen och i och med Norges vinst så visar det ju att västländer visst kan vinna Eurovision Song Contest.


Årets tävling har varit den bästa jag någonsin sett (och jag har kollat sen jag var nyfödd) om man räknar klassen på bidragen. Nu är det bara att hålla tummarna för att det blir lika bra nästa år och att Sverige kan hamna på topp 10 igen!

Ps: Nästa år ska jag och Lina måla sverigeflaggor i våra ansikten och åka till Oslo för att se Esc på ett närmare avstånd.


Nu ska jag gå och knåpa ihop en egen låt och skicka in till Melodifestivalen, för ska saker bli gjort ordentligt så får man göra det själv
/C

Eurovision Song Contest - FINAL

 

Semifinal 2 var till och med sämre än jag föreställt mig. Programledarna var värdelösa som vanligt och falsksång var förekommande i nästan alla bidrag. Skamligt! Jag gissade ju även hur det skulle gå i tävlingen och var dessvärre inte lika duktig som när jag gissade i semifinal 1. Denna gång fick jag 7 av 10 rätt vilket man ändå får lov att se som jävligt proffsigt, och de som gick vidare var Azerbajdzjan, Kroatien, Ukraina, Litauen, Albanien, Moldavien, Danmark, Estland, Norge och Grekland.

Ikväll är det dags för La Gran Final och jag ska hålla varenda tumme jag har för Sverige och jag tror faktiskt att de kan komma hyfsat högt på resultatlistan eftersom att det från och med i år finns en jury som har 50% av rösterna. Att gissa placeringen på 25 bidrag och få ett enda rätt är i stort sätt omöjligt men det skadar ju inte att försöka.

Men först måste jag givetvis kommentera de 5 bidragen som ännu inte uppträtt. Jag pratar om de fyra länderna som alltid är garanterade en plast i finalen, (p g a att de sponsrar med mest pengar till tävlingen) och det är; Tyskland, Frankrike, Spanien och Storbritannien samt förra årets vinnare Ryssland som fått sin biljett till finalen tack vare sin förstaplats.

Frankrike: Patricia Kaas - Et s'il fallait le faire
- *
Som vanligt så skickar Frankrike en ballad som man inte förstår sig på alls. Det låter bara väldigt franskt och tråkigt. Jag tror även detta är en låt som man måste höra fler gånger för att ens kunna tänka sig att tycka om den och eftersom den hörs för första gången nu i finalen så är det nog ganska kört.

Ryssland: Anastasiya Prykhodko – Mamo - *
Precis som förra året så skickar dom en person som sjunger falskt. Enligt min personliga åsikt var det helt sjukt att Ryssland kunde vinna förra året och dom vinner definitivt inte detta året.

Tyskland: Alex Swings & Oscar Sings – Miss kiss kiss bang
- *  *  *
Detta är en skön låt som man blir glad av att höra. Dessvärre är killen skitdryg att kolla på, han är en riktig spännis som man bara vill dra ner på jorden. Men låten är bra.

Storbritannien: Jade Ewen – My time - *  *
Låten är rätt fin och den är gjord av Andrew Lloyd Webber (känd musikalkompositör) så det är inte så konstigt. Tyvärr har sångerskan en tendens att sjunga sura toner lite här och där vilket givetvis förstör det fina i låten.

Spanien: Soraya - La noche es para mi - *  *  *  *
Hade den här låten varit med i en semifinal (så att folket fått höra den fler gånger) så hade den garanterat varit topp 5 för så bra är den faktiskt. Man rycks med och refrängen är tokstark. Sångerskan har även riktigt bra röst och jag är helt imponerad av hur hon kan sjunga så bra när hon dansar så mycket på scenen.


Så... Hur går det?

1. Norge -
Alexander Rybak, "Fairytale"
2. Grekland -
Sakis Rouvas, "This Is Our Night"
3. Azerbajdzjan -
Aysel & Arash, "Always"
4. Turkiet -
Hadise, "Düm Tek Tek"
5. Bosnien-Herzegovina -
Regina, "Bistra Voda"
6. Sverige -
Malena Ernman, "La Voix"
7. Island -
Yohanna, "Is It True"
8. Estland -
Urban Symphony, "Rändajad"
9. Albanien -
Kejsi Tola, "Carry Me In Your Dreams"
10. Moldavien -
Nelly Ciobanu, "Hora Din Moldova"
11. Malta -
Chiara, "What If We"
12. Ukraina -
Svetlana Loboda, "Be My Valentine"
13. Rumänien -
Elena, "The Balkan Girls"
14. Storbritannien -
Jade Ewen, “My time “
15. Spanien -
Soraya, “La noche es para mi”
16. Tyskland -
Alex Swings & Oscar Sings, ”Miss kiss kiss bang”
17. Israel
- Noa & Mira Awad, "There Must Be Another Way"
18. Finland -
Waldo's People, "Lose Control"
19. Armenien -
Inga & Anusch, "Jan Jan"
20. Ryssland -
Anastasiya Prykhodko, ”Mamo ”
21. Danmark -
Brinck, "Believe Again"
22. Litauen -
Sasha Son, "Love"
23. Portugal -
Flor-de-lis, "Todas As Ruas Do Amor"
24. Kroatien -
Igor Cukrov feat. Andrea, "Lijepa Tena"
25. Frankrike -
Patricia Kaas, ”Et s'il fallait le faire”


Med andra ord så tror jag att Frankrike får jumboplaceringen och att Norge blir de som tar hem hela alltihop. I min perfekta alldeles egna värld utan andra människors konstiga smaker och utan falsksång och fula kläder så hade topp 10 sett ut så här;

1. Sverige
2. Rumänien
3. Grekland
4. Azerbajdzjan
5. Israel
6. Norge
7. Spanien
8. Island
9. Malta
10. Bosnien-Herzegovina


Dessvärre lever vi inte i en perfekt värld. Jag ska hur som helst heja extra mycket på dessa tio bidrag och självklart extra extra tokextra mycket på Sverige. HEJA SVERIGE!

Ps: Om jag får mer än ett rätt så blir jag extremt chockerad.


Nu ska jag gå och lära mig hela La Voix utantill så att jag kan sjunga med ikväll.
/C

Eurovision Song Contest - Semifinal 2



YES! Sverige gick vidare och Malena Ernman gjorde ett fantastiskt framträdande och kören sjöng perfekt! Jag gissade ju vilka bidrag jag trodde skulle gå vidare och jag gissade faktiskt rätt på 8 av 10 bidrag. Hur bra är inte jag liksom?
Följande länder gick vidare: Sverige, Turkiet, Israel, Portugal, Malta, Finland, Bosnien-Herzegovina, Rumänien, Armenien och Island

Ikväll är det dags för semifinal nummer två och här nedan ser ni mina åsikter/tankar samt vilka jag tror går vidare. Precis som förut så betygsätter jag de olika bidragen med stjärnor (*), och en stjärna är det lägsta betyget och fem stjärnor det högsta.

1. Kroatien: Igor Kukrow – Lijepa tena - *  *
En fin melodi men låten är otroligt tråkig. Killen som sjunger har svårt för att hålla rent vilket är sjukt jobbigt att lyssna på. Tjejen sjunger inte bättre hon.

2. Irland: Sinead Mulvey & Black Daisy – Et cetera - *  *  *
En poppig rocklåt som har en refräng som sätter sig ganska fort.

3. Lettland: Intars Busulius – Probka - *
Ett töntband med en töntsångare och en fruktansvärt töntig sång. Astjatig är den dessutom. Det finns inte en chans på jorden att den här låten går vidare.

4. Serbien: Marko Kon & Milan Nicolic – Cipela - *
Serbien som 2007 vann med låten Molitva, som var hur bra som helst har i år skickat en riktig jävla skitlåt. När den här låten kommer ikväll så tar jag kisspaus.

5. Polen: Lidia Kopania – I don’t wanna leave - *  *  *
Låten hade kunnat vara fin om sångerskan faktiskt kunde sjunga, det kan hon dessvärre inte. Vissa stunder gör hon väl ett bra försök men det är alldeles för många toner som hamnar helt fel. En annan sångerska och låten hade varit jättefin.

6. Norge: Alexander Rybak – Fairytale - *  *  *  *
Den här låten blir bättre ju mer man hör den. I början tyckte jag inte alls om den men det gör jag faktiskt nu. Den söta pojken som sjunger har lite svårt för att hålla rent men jag tycker ändå han gör ett rätt bra jobb. Refrängen sätter sig direkt och denna är garanterad en plats i finalen.

7. Cypern: Christina Metaxa – Firefly - *  *
Det är en jättefin låt men här har vi ännu en människa som kanske inte borde sjunga. Hon kunde stå bredvid och titta på istället och låta någon annan grabba tag i micken. Hon sjunger så sjukt falskt. Efter att ha hört detta bidrag så inser man att hela Cyperns befolkning måste vara tondöva.

8. Slovakien: Kamil Mikulcik & Nela Pociskova – Let’ tmou - *
Åter igen får vi njuta av härlig falsksång. Killen kan sjunga men tjejen tar knappt en ton rätt. Låten är dessutom otroligt tråkig.

9. Danmark: Niels Brinck – Believe again - *  *  *
En Ronan Keatingkopia med en Ronan Keating låt som faktiskt är helt okej. Poplåt som sätter sig.

10. Slovenien: Quartissimo & Martina Majerle – Love symphony - *
Detta är en låt med knappt någon sång alls. Musiken är väl rätt okej men jag blir lite anti när hon som sjunger endast sjunger typ två ord i hela låten.

11. Ungern: Ádok Zoli – Dance with me - *  *
En discolåt i äkta Alcazar anda. Man rycks med men personligen kan jag tycka att den är lite småtråkig, sen känns det inte så 2000-tal att skicka en discolåt.

12. Azerbajdzjan: Aysel Teymurzada & Arash – Always - *  *  *  *
Denna är tokbra på inspelad version, dessvärre är den inte alls lika bra live. Denna får man heja lite extra på eftersom att killen som sjunger är svensk och jag hoppas verkligen att de sjunger bättre ikväll än på den liveversionen jag sett. Refrängen sätter sig direkt.

13. Grekland: Sakis Rouvas – This is our night - *  *  *  *
Grekland skickar allt som oftast bra bidrag och så även i år. Killen som sjunger verkar vara lite smådryg och han är skitjobbig att titta på. Men låten är jättebra och refrängen kan man efter att ha hört låten en gång vilket är positivt.

14. Litauen: Sasha Son – Pasiklydes Zmogus - *  *
Fin låt. Men den är rätt tråkig och jag tror inte folk kommer gilla den.

15. Moldavien: Nelly Ciobanu – Hora din Moldova - *  *
Det låter som att sångerskan har ont, riktigt ont. Det händer lite för mycket känner jag, jag orkar liksom inte med att lyssna. Allt prat i låten gör mig extremt uttråkad.

16. Albanien: Kejsi Tola – Më mërr në ëndërr - *  *  *
Tjejen som sjunger har noll utstrålning och ser helt uttråkad ut men låten är rätt bra antar jag, förutom alla konstiga ljud.

17. Ukraina: Svetlana Loboda – Be my valentine - *  *
Den här bruden vill jag seriöst skjuta i huvudet. Men refrängen sätter sig.

18. Estland: Urban Symphony – Rändajad - *
Annorlunda låt som tyvärr inte faller mig i smaken alls. Otroligt tjatig.

19. Nederländerna: De Toppers – Shine - *  *  *
Det blir lite patetiskt på något sätt med tre män som är 40+ att stå och dansa till en ”We are the world” klingande låt. Men den är ändå helt okej.


Det blir svårare att gissa denna gången p g a att 85% av låtarna är totalt värdelösa. Otroligt svagt startfält måste jag säga. Men jag ska göra ett tappert försök i alla fall.

Så.. vilka går vidare?

Irland: Sinead Mulvey & Black Daisy – Et cetera
Polen: Lidia Kopania – I don’t wanna leave
Norge: Alexander Rybak – Fairytale
Danmark: Niels Brinck – Believe again
Ungern: Ádok Zoli – Dance with me
Azerbajdzjan: Aysel Teymurzada & Arash – Always
Grekland: Sakis Rouvas – This is our night
Moldavien: Nelly Ciobanu – Hora din Moldova
Albanien: Kejsi Tola – Më mërr në ëndërr
Ukraina: Svetlana Loboda – Be my valentine


Jag hejar lite extra på Norge, Azerbajdzjan och Danmark ikväll. Danmarks bidrag är inte så jättebra men vi behöver nordiska röster i finalen så det är mest taktiskt..


Nu ska jag gå och maila alla cyprioter och säga att om de skickar fler folk som inte kan sjunga så kommer jag utesluta dem från Europa.
/
C

Eurovision Song Contest - Semifinal 1


Äntligen är det dags för Eurovision Song Contest! Precis som alla tidigare år så är jag bara tvungen att komma med åsikter och även gissa hur utgången blir. 9 bidrag går vidare genom telefonröstning och 1 bidrag väljs ut av en jury (det var genom juryn Charlotte Perelli lyckades ta sig vidare förra året). Jag betygsätter de olika bidragen med stjärnor (*), och en stjärna är det lägsta betyget och fem stjärnor det högsta.

1. Montenegro: Andrea Demorovic – Just get out of my life - * * *
Helt okej låt, refrängen är riktigt medryckande. Sångerskan har ungefär lika mycket utstrålning som en lyktstolpe.

2. Tjeckien: Gipsy.CZ – Aven Romale - *
En tönt som inte kan sjunga står I en stålmannenliknande dräkt. Låten ger mig damp och jag förmodar att alla de som röstat vidare den här låten måste varit påverkade av extacy.

3. Belgien: Patrick Ouchène – Copycat - * *
Inte ens om man faktiskt gillar Elvis Presley så kommer man tycka om det här. Visst låten är medryckande men den är otroligt tjatig. Sen HATAR jag när folk pratar mitt i sången, och det gör sångaren i det här bidraget. Så…

4. Vitryssland: Petr Elfimov – Eyes that never lie - * * * * *
Sångaren är i ett extremt stort behov av styling men låten är helt fantastisk. Den är riktigt snyggt uppbyggd och sångaren har riktigt bra röst.

5. Sverige: Malena Ernman – La Voix - * * * * *
Självklart hejar man alltid på Sverige som svensk. Men den här låten är förbannat bra och jag tycker det är skitkul att vi skickar något lite annorlunda. Vettifan om det kommer fungera utomlands men för mig fungerar det garanterat.

6. Armenien: Inga & Anush Arshakyanner – Jan jan - * * *
I början låter det som att sångerskorna har ont. En av dem ligger lite halvfalskt hela tiden också. Men refrängen är medryckande och typisk österländsk så den går säkert hem hos många.

7. Andorra: Susanne Georgi – La teva decision - * * *
En äkta poplåt som hade blivit svinigt populär om den släppts på 90-talet. Nu är det ju 2000-talet och den går säkerligen hem hos många yngre. Medryckande och man blir lite glad av den. Nackdelen är att sångerskan låter så förbannat barnslig när hon sjunger.

8. Schweiz: Lovebugs – The highest heights - * * * *
En skön låt som rent melodiöst skulle kunna vara gjord av Coldplay. Den blir tyvärr lite tjatig men den är fortfarande riktigt skön att lyssna på.

9. Turkiet: Hadise – Düm tek tek - * *
Det är en låt som definitivt kommer höras på dansgolven i sommar. Den är helt okej men personligen saknar jag en stark refräng. Detta blir liksom långrandigt och beige't.

10. Israel: Noa & Mira Awad – Einaiych - * * *
Denna är lite småmysig och de två sångerskorna sjunger fantastiskt både tillsammans och var och en för sig. Man blir på något sätt lite hoppfull om en vackrare värld när man hör denna.

11. Bulgarien: Krassimir Avramov – Illusion - * *
Detta är det andra bidraget förutom Sverige som satsar på lite opera. Dessvärre fungerar det inte alls i den här låten. Visst, den är helt okej men live låter det skit. Tyvärr går den nog vidare ändå.

12. Island: Jóhanna Gudrun Jónsdóttir – Is it true - * *
Det är en vacker låt men sångerskan har alldeles för gäll röst I de höga tonerna. Rösten skär liksom in i öronen. Men som sagt, låten är väldigt fin.

13. Makedonien: Next time – Nesto sto ke ostane - *
Sångaren ser ut som en golvmopp I huvudet och han sjunger riktigt illa i refrängen. Skittråkig rocklåt som liksom inte rockar alls. Den är dessutom tjatig och efter ett tag blir man förbannad.

14. Rumänien: Elena Gheorghe – The Balkan girls - * * * *
Först hörde jag en inspelad version av den här låten och sen hörde jag en liveversion. Och tyvärr är den inte lika bra live, men jag gillar den som fan ändå. Det är en riktig ”upp på golvet och dansa allihopa-låt”. Refrängen sätter sig direkt.

15. Finland: Waldo’s People – Lose control - * * *
Alltså, jag önskar så otroligt mycket att det kunde vara sång i verserna istället för rapp för sången i refrängen är riktigt bra och den sätter sig direkt. Pga rappen blir det lite E-type-aktigt.

16. Portugal: Flor-De-Lis – Todas as ruas do amor - * * *
Det är en fin gitarrslinga i låten och låten växer och blir bättre ju mer man hör den. Den är mysig men samtidigt lite halvtråkig.

17. Malta: Chiara – What if - * * *
Jag var en av de som älskade Chiara sist hon var med i Esc med låten ”Angel” och den här låten är inte alls lika bra som den var. Den är fin och hon har bra röst men hon är så jävla fet i huvudet och tyvärr tänker man ganska mycket på det. Men ja, låten är fin och musikarrangemanget är riktigt snyggt.

18. BosnienHerzegovina: Regina – Bistra voda - * *
I en bit av låten kan man sjunga Tommy Körbergs låt Stad i ljus. Lite kul. Men detta är alldeles för tråkigt för min smak, visst låten är fin men jag somnar.


Så.. vilka går vidare?

Montenegro: Andrea Demorovic – Just get out of my life
Vitryssland: Petr Elfimov – Eyes that never lie
Sverige: Malena Ernman – La Voix
Armenien: Inga & Anush Arshakyanner – Jan jan
Turkiet: Hadise – Düm tek tek
Israel: Noa & Mira Awad – Einaiych
Rumänien: Elena Gheorghe – The Balkan girls
Portugal: Flor-De-Lis – Todas as ruas do amor
Malta: Chiara – What if
BosnienHerzegovina: Regina – Bistra voda


Det är riktigt svårt att gissa. Jag försöker ignorera vad min personliga åsikt om de olika bidragen är och gissa efter hur andra röstar. Sveriges bidrag kommer antingen floppa eller flippa men mitt svenska hjärta säger att den kommer flippa. Så jag antar att jag inte kan ignorera min personliga åsikt helt. Fast jag är också ganska rädd för att det är Sverige som kommer åka på en snyting till förmån för något värdelöst bidrag.

Av de jag gissar ska gå vidare så hejar jag lite extra på Sverige, Vitryssland och Rumänien.


HEJA SVERIGE!!!

Nu ska jag gå och hålla tummarna för Sverige tills tumjävlarna går av
/
C

Dun plockas från levande gäss



Kalla Fakta avslöjade tidigare i år att dunproducenter plockar dunet från levande gäss. Bilderna är skrämmande och man behöver inte vara en överdriven djurvän för att bli berörd. Människorna som plockar dunet sliter tag i dem, lägger dem i knäet och börjar riva och slita i dunet. Gässen skriker och man kan tydligt se hur de får sår på sin kropp. Men vad gör människorna då? Jo då syr de för hand för att sy ihop såren helt enkelt. Människor som inte har någon som helst veterinärutbildning sticker in en stor nål i gässen och syr lite på måfå medan gässen fortsätter skrika.

Kalla Faktas avslöjande orsakade ramaskri i Sverige och vissa företag som innehar dun skötte detta riktigt snyggt. Åhléns är ett av dem som faktiskt tog bort allt dun från sitt sortiment och erbjöd alla kunder pengarna tillbaka. Fjällräven som säljer sina populära dunjackor för tusentals kronor förnekade all vetskap om att detta skedde och menade på att de faktiskt fick skriftligt att deras leverantör i Kina inte sysslade med levandeplockning. Och då kan man ju undra hur i hela fridens namn man kan lita fullständigt på ett papper från en kinesisk leverantör, Kina är ju inte direkt känt för sina bra lagar och regler för djurens rätt i samhället. IKEA var inte mycket bättre dem till en början. De hade nämligen skrivit på sin hemsida att de inte tar in dun från levande plockade gäss och förnekade all inblandning i detta. Efter mycket om och men så erbjuder de nu i alla fall pengarna tillbaka för de kunder som vill ångra sina inköp av deras dunprodukter.

Det läskiga är egentligen inte att man plockar från levande gäss, det läskiga är att människor och företag helt enkelt inte verkar bry sig ett skit om det och hade inte Kalla Fakta tagit upp problemet så hade de fortsatt att inte bry sig ett skit. För inte kan det väl vara så att IKEA, Fjällräven mfl inte ens haft en tanke på att dun plockades från levande gäss? Har man leverantörer i Kina så är fan allt möjligt.

Denna fråga ska man nu ta upp i EU och ett förslag som lagts fram är att det ska vara förbjudet med plockning men inte förbjudet med skördning. Skördning är när man plockar dun från gässen under den perioden de är i sin ruggningsfas d v s när de tappar dunet naturligt. Man kan tycka vad man vill om detta och jag tycker att all plockning ska vara förbjudet så länge gässen är vid liv oavsett vilken jäkla fas de är i.

Människor har alltid ställt sig över djuren men bara för att vi kan så betyder inte det att vi ska. Och att behandla djur illa bara för att det är fysiskt möjligt, det är så jävla äckligt så det fan inte är sant.

UPPRÖRD BLIR JAG!


Nu ska jag gå och rycka håret på människorna hos dunleverantörerna i Kina så att de får smaka på sin egen medicin.

/C

Ljuv musik i mina öron



Man har väl knappast kunnat undgå att se artisten John Mayer i diverse skvallerblaskor den senaste tiden. Även om han var känd innan så gjorde ju förhållandet med Jennifer Aniston inte direkt honom mindre känd. Men jag kan inte påstå att jag lyssnat på honom förut. Visst, jag har väl hört någon enstaka låt men jag har aldrig lyssnat "ordentligt" liksom. Men nu har jag faktiskt gjort det och det har visat sig att grabben är rätt begåvad. Han har en originell röst som låter sjukt bra live och många av hans låtar är uppbyggda av väldigt trevliga melodier.

Hans låt "Waiting on the world to change" är en låt jag har hört tidigare men tänkte bara tipsa om den för den har en riktigt bra text. Nu senast hörde jag låten "Free fallin'" som visserligen är en cover men som han gör så förbannat bra och det är en förbannat fin låt och eftersom att den är så förbannat fin så tänkte jag ta mig rätten till att lägga upp en liten Youtube-video där han spelar just den låten live.
 
 


I övrigt så har jag lyssnat på väldigt mycket musik de senaste dagarna och jag har upptäckt två band som har kommit att bli mina personliga favoriter. Det första bandet är The Script, som har en kavalkad av bra låtar och det andra bandet är Plain White T's, ni vet de som gjorde låten "Hey there Delilah" som i övrigt är en jävla skitlåt (efter att svensk radio spelat den en miljon gånger går det inte att tycka annat) men det har visat sig att de har en massa andra låtar som är hur sjukt bra som helst.

Åh jag blir så lycklig när jag hittar nya band att älska.



Nu ska jag gå och spela in en EP och bli världskändis över en natt
/C

Snabbgenomgång


Jaha, då är det dags för en snabbgenomgång om vad jag hållt på med det senaste.

Blivit tokförkyld, åkt lastbil till Sala med min plastbror, blivit mindre förkyld, varit i Uppsala och firat Valborg, blivit full, blivit bakis, gått långa promenader, varit på restaurang, rökt vattenpipa, fått ännu mer ont i halsen, spelat poker, blivit dragen, sovit, ätit carbonara, varit på privat biovisning, grillat, blivit full, gått ut på krogen, varit tokbakis, käkat pizza, matat ankor, sovit, åkt tåg i 6½ timmar, skickat in deklarationen, sovit, vaknat 6 på morgonen pga att jag var tvungen att spy, varit magsjuk, bakat muffins, legat halvt död och tyckt synd om mig själv, haft ruskigt ont i magen ... och nu sitter jag här. Med en jävla magont men har iaf inte kräkts på ett tag.. Man får vara glad för det lilla.


Over and out

Nu ska jag gå och uppfinna något ätbart som inte kommer upp igen direkt när man ätit det. Wish me luck.
/C

RSS 2.0