Sökarna



Som de som känner mig vet så är jag extremt filmgalen och det blir ganska många filmer per vecka. Jag är en sådan som älskar all slags film och tycker det är kul att både se gamla klassiker från 50-talet och de absolut senaste storfilmerna. Därför kommer jag lite då och då skriva om filmer jag sett och självklart ge betyg. På så sätt vet ni om ni ska se rullen eller inte.

 

Nu senast såg jag Sökarna som är en svensk film från 1993. Den handlar om tre ungdomar som hamnar på en kriminell bana tidigt och sedan tar sig längre och djupare in i den undre världen i Stockholm. Den handlar egentligen inte om så mycket mer.
Precis som likartade svenska filmer som gjordes innan 2000-talet, exempelvis Stockholmsnatt och Nattbuss 807, så är denna film rent ut sagt, ganska dålig. Skådespeleriet är fruktansvärt och jag kan verkligen inte förstå att man inte kunde hitta ungdomar som kunde spela bättre. Undantagen är rollerna som görs av Johan Karlsson (Offside, Livet är en schlager) samt Torsten Flinck (Ett hål i mitt hjärta) som båda gör riktigt bra rollprestationer. Övriga skådespelare är pinsamt dåliga.

 

Det finns en hel del saker i filmen som man önskar att regissören tagit bort för att i alla fall försöka få bort ”B-rullestämpeln”. Exempelvis alla slowmotion scener eller alla pinsamma försök att få skurkarna att verka extra farliga genom att låta dem få dampryck av egentligen ingen anledning alls. Det hade väl varit okej om en av snubbarna varit en sådan psykopat som kan få damp på lite vad som helst, men när alla får det så blir det bara pinsamt.

 

Men jag är som jag är och har jag börjat se en rulle som efter en halvtimme är helt värdelös så måste jag se klart den och har jag sett en rulle så lär jag självklart se uppföljaren om sådan finns. Så om ett par dagar kommer jag slå mig ned i soffan och slå igång Sökarna – Återkomsten. Och med tanke på titeln så känns det inte som att jag kommer jubla i eftertexterna.

Föressten, en annan sak som gjorde Sökarna pinsamt dålig var det som stod innan eftertexterna började rulla.

 

”No child is bad from the beginning, they only imitate their atmosphere”


Fruktansvärt roligt och fruktansvärt töntigt=)

Filmen Sökarna får följande betyg av fem filmklappor:


Nu ska jag gå och tacka gud för att svenska skådespelare rent generellt är mycket bättre idag än för 15 år sedan.

/C

 


Konstigt träningsredskap


Jag kollade på Ellen DeGeneres häromdagen när hon skrattade högt åt ett nytt träningsredskap som kommit ut på marknaden.. Och det går verkligen inte att göra något annat än att garva.




Seriöst, vad tänker folk med? haha


Nu ska jag gå och träna med ett mjölkpaket.

/C

Nej jag har ingen framtid planerad


Vet ni vad jag är trött på?
Folk som ser ner på andra för att de är arbetslösa och/eller för att de inte vet vad de vill göra med sina liv.

Jag blev arbetslös i slutet på november 2008 pga att jag sa upp mig. Jag trivdes inte på mitt jobb och jag skäms inte ett dugg för att jag vågade slänga mig ut i luften utan fallskärm. Det finns så satans många människor som bara sitter och vantrivs på sitt jobb men inte vågar göra någonting åt saken och visst, det är deras sak.
Men personligen tycker jag att livet är för kort för att sitta och må pissdåligt över sin arbetssituation.
Jag trivdes inte heller med att bo i Stockholm just då så att en flytt därifrån var given.

Jag begav mig till Helsingborg och livet blev inte ljusare på något sätt. Jag vantrivdes och det var omöjligt att få jobb så i augusti 09 flyttade jag tillbaka till Sala där jag är uppväxt. För stunden trivs jag med min boendesituation men jag är fortfarande arbetslös vilket stör förvånansvärt mycket människor. När jag säger att jag är arbetslös så lägger människor huvudet på sne och ser bedrövade ut. Men vet ni? Jag är hellre arbetslös och lever på de 2000 spänn i månaden jag får av Arbetsförmedlingen än att få ut 13000 efter skatt och må skit efter jobbet.

Det är inte specielt kul att vara arbetslös... men om jag inte blivit arbetslös så hade jag aldrig tagit tag i att plugga upp några ämnen på komvux och jag hade definitivt inte fått möjlighet att tänka ut vad jag faktiskt vill göra med mitt liv.

Idag har jag ingen aning om vad jag vill göra. Jag har de senaste månaderna funderat på att försöka komma in på polishögskolan.. men först måste jag plugga klart matte samt historia a. Sen måste jag även ta det förbannade körkortet. Sen har jag inte funderat ut än om jag ska ut och resa, eller plugga först.

Efter att ha sett "Into the wild" igår så kom jag på att jag vill ut och tågluffa runt i Europa.. för att sedan dra en sväng till några andra kontinenter. Men när det blir av har jag ingen aning om.

Vad jag gör om 5 år?
Jag har inte den blekaste aning, men det gör mig inte till en sämre människa eller en mindre smart människa och det ger definitivt inte någon rätten att se ner på mig!


Nu ska jag gå och njuta av mitt oplanerade liv.
/C

Michael Jackson - This is it




När jag var liten tyckte jag att Michael Jackson var grym. Min favoritlåt var självklart "Bad" men jag älskade många av hans andra låtar också .. "Heal the world", "You are not alone", "Man in the mirror" och "Black or white" för att nämna några..
De senaste åren har jag inte lyssnat speciellt mycket på honom men sedan han dog i somras så har jag åter igen lagt till några av hans låtar i min playlist i Winamp. Och ett faktum är att han verkligen har många bra låtar och som fortfarande håller, 20 år efter att de släppts.

Som vanligt när någon känd människa dör så ska det tjänas extra mycket pengar.. man släpper samlingsalbum efter samlingsalbum och försäljningssiffrorna går upp i skyn.

Natten till idag släpptes Michael Jacksons nya singel "This is it" .. och fasen vad besviken man blev.. Det känns som att hans sista låt definitivt kunde varit bättre.
Hans röst låter krystad, låtens uppbyggnad är bara rörig och det är svårt att förstå vad som är vers och vad som är refräng.

Jag förstår att man som artist vill "förnya" sig .. men varför sluta med ett koncept som uppenbarligen fungerat i hur många år som helst? Michael Jackson har alltid stått för bra, enkla och fina melodier. Så varför gjorde man inte en sån låt nu igen? Det är ju dom låtarna som toppat listorna, så varför släppa en rörig låt där det mesta låter skit?

Jag tycker det är tråkigt att en av de sista låtarna Michael Jackson gjorde var en jävla skitlåt.

Lyssna och avgör själva på följande länk:
http://www.michaeljackson.com/se/node/326415


Nu ska jag gå och göra "Thriller-dansen" och låtsas för en liten stund att jag kan dansa lika bra som Michael Jackson kunde.
/C

RSS 2.0