Gröna palmer och vita stränder



De allra flesta svenskar spenderar hela vinterhalvåret med att drömma sig bort till fjärran länder där sol, gröna palmer och vita stränder är ett faktum. De som har pengarna och tiden åker iväg på dessa resor medan vi andra får hålla oss fast vid drömmarna. De allra flesta blir glad av värme och sol. Vissa forskare sträcker sig till och med så långt att säga att människor behöver värme och sol för att inte bli helt deprimerade, och kanske är det så.

Som en 21-årig arbetslös tjej så får man nöja sig med det lilla och det lilla i det här fallet var idag när jag skulle gå ett ärende till banken. Efter ett halvårs kyla så klädde jag mig i vinterjacka och mössa men när jag kom ut ur lägenheten gick jag in i en vägg av värme. Det var 9 grader ute vilket kanske inte låter sådär jättevarmt men när det varit ca 3 grader och under, det senaste halvåret så känns 9 grader som värsta Barbadosvärmen.
Solen lyste, fåglarna kvittrade och jag insåg att jag imorgon kanske kan ta fram vårjackan. Det gjorde mig glad. Ibland är det, det lilla som gör det.

Fast det är klart, jag skulle inte tacka nej till en gratis Thailandsresa om en sådan dök upp.

Nu ska jag gå och dansa till La Voix på mitt icke dansanta vis.
/c

Fredrik Ljungberg öppnar för blågult



Fredrik Ljungberg nämner i en artikel i Aftonbladet att han kan tänka sig att återvända till landslaget. Han säger: " Om de får jättemånga skador och de verkligen skulle behöva någon så är det klart att jag kan hjälpa till".

Snälla Fredrik Ljungberg, tänk inte ens tanken.
För hur många skadade landslaget än har i framtiden så finns det faktiskt bättre fotbollsspelare man kan ta in i ett nödläge. För om sanningen ska fram så har Fredrik Ljungberg inte spelat bra fotboll på ganska så många år.

Jag minns när han hade rött hår och precis hade gått över till Arsenal, då var han en bra fotbollsspelare som jag och mina vänner då tävlade om att få "vara" när vi spelade fotboll på gatan utanför våra hus. Men det var många år sedan.
Fredrik Ljungberg har varit en riktigt bra spelare och det förstår man kanske främst när man läser att han blivit utvald till Sveriges bästa mittfältare sex gånger, 1998, 2001-2005 och även att han fått guldbollen två gånger: 2002 och 2006. Men den tiden är förbi och efter 2006 så har människan inte spelat en enda bra match, i alla fall inte i mina ögon.
I EM 2008 så störde jag mig på honom så fort han rörde bollen och varför gjorde jag det? För att han tappade bolljäveln så fort han fått tag i den.

Fredrik Ljungberg VAR en bra fotbollsspelare men han ÄR INTE det längre.


Henrik Larsson gjorde comeback i landslaget förra året men han har ju å andra sidan något att tillföra laget. Henrik Larsson är 37 år men kämpar fortfarande som han vore 25 år och så länge han gör det så får han för mig gärna fortsätta tills han är både halvt blind och döv.

Men någon Fredrik Ljungberg vill varken jag eller någon annan ha tillbaka i landslaget eftersom att han helt enkelt inte tillför något.

Sen när jag ändå är inne på landslaget så kan vi ju kassera Anders Svensson också som inte gjort något vettigt på flera år förutom ett bra skott någon gång ibland.

/C


Puckade människor.



Barn födds oskyldiga och sen när de är 3 år är de enligt forskning som mest aggressiva. En 3 åring är alltså mer aggressiv och mer våldsbenägen än en 22-åring. Skillnaden är väl att när en 3-åring slåss gör det inte lika ont som om än 22-åring gör det. När barn är 3 år är det alltså som allra viktigast att man är konsekvent mot barnen och lär dem vad som är rätt och fel så gått det går. Barn födds oskyldiga och sen är det omvärlden som formar dem till att bli det de ska bli. Vissa blir läkare, vissa blir biståndsmedarbetare för Röda Korset, vissa blir djurrättsaktivister, vissa blir knarkare och vissa blir tjuvar.

Jag antar att vi alla någon gång har snattat, men varför gjorde vi det? Antagligen för att söka lite spänning i vardagen. Men vad är det då som gör att vissa går från att snatta till att göra transportrån och mörda folk? Medans andra nöjer sig med att sitta inne på sin advokatfirma och tänka tillbaka på den tiden då personen i fråga en gång snodde en kexchoklad från Ica? Vad är det som gör att vissa känner att de har rätten att ta saker som någon annan äger? Vad ger dem rätten? Jag nämnde igår att vi alla ofta skiter i andra människor, men många av oss anser i alla fall inte att vi har rätten att skita i dem så mycket att vi snor saker av dem. Många av oss går aldrig så långt och det är väl tur det. Världen är tillräckligt full med skithögar, brottslingar, mördare mm.

Jag själv har indirekt blivit utsatt för diverse brott.

- Ett gäng killar gick fram till min bror med en kniv i handen och krävde att de skulle få hans mobil.


- Jag sov hos min pappa, och min mamma var och åt en bit mat hos grannen. Under tiden skedde ett inbrott i min mammas villa. De tog diverse smycken, cd-skivor mm.

- Igår blev min farmor och farfar rånade. De skulle sälja sin bil och de som svarat på annonsen kom dit. Snälla som min farmor och farfar är så bjöd dem paret på fika. När de sen gick därifrån upptäckte min farmor och farfar att paret rotat igenom hemmet och deras plånböcker och tagit 9000 kr i kontanter.

Vilka puckon är det som anser sig ha rätt att hota någon med en kniv pga. att det vill ha något som inte är deras? Vilka puckon är det som anser sig ha rätt att göra inbrott i någons hem och ta diverse olika saker? Och vilka jävla sviniga puckon är det som anser sig ha rätt att sno pengar av en 96-årig kvinna och 91-årig man?

Ta hand om era 3-åringar eller barn i huvudtaget oavsett vilken ålder de har så att vi i fortsättningen slipper alla dessa jävla puckon. /C

Bakom låsta dörrar...




Vi har väl alla hört talas om Josef Fritzl? Ni vet han som låste in sin dotter i källaren i 20 år och våldtog henne och gjorde henne med barn X antal gånger. Hemsk historia och nu har det hänt igen. En 63-årig italienare anklagas för att i 25-års tid låst in och våldtagit sin dotter. Lika hemsk historia det och hur hemskt det än är, så är nästan det värsta att samhället låtit det hålla på så länge. För någonstans tycker jag faktiskt att samhället har ett ansvar för att sådant här inte ska inträffa.
Josef Fritzl sa till alla att hans dotter flytt iväg med en sekt. Jaha? Är det anledning nog att bara strunta i att kolla upp henne? Kolla om hon faktiskt är där? Och i det italienska fallet så tvingades mannens dotter sluta gå till skolan när hon var 13. En 13-åring slutar skolan bara så där... och inte en jävel kollar upp varför?
Visst, vi kan lägga skulden på dessa två sinnessjuka perverterade män ... Men vi får inte glömma bort att samhället har ett ansvar att kolla upp vad fan det är som händer.

Men kanske är det så att vi helt enkelt inte bryr oss om vad som händer bakom andra människors låsta dörrar?

En man i 80-års ålder låg död i sin bostad i 18 månader innan någon hittade honom. Det måste vara den ensammaste människan i världen, 18 månader innan någon märker att han är borta. Man måste verkligen vara så sjukt ensam och totalt osynlig om inte ens hyresvärden märker att man inte betalat in hyran på 18 månader. Det jag vill försöka komma fram till är att vi måste sluta skita i alla andra hela tiden. Ibland kan det lilla hjälpa .. som att t ex säga hej till dina grannar när du möter dom i trappuppgången .. minnas deras ansikten .. och för allt i världen, när du inte sett en av dina grannar på 18 månader, och du inte sett några flyttbilar i närheten .. Kolla upp vad som hänt.

Vi kanske inte bryr oss om vad som händer bakom andra människors låsta dörrar .. men varje dörr har en nyckel.
Tänk på det.

/Cariñoso


Allt förändras...

så småningom..



Men det senaste i raden av förändringar i denna värld är att det kommit en ny version av Msn.. Som är skitful.. Det känns som att dom försökt modernisera det och på vägen har de gått lös totalt på layoten och det har resulterat i en helt överdriven ny look. Jag gillar de äldre versionerna bättre.
Men kanske är det så att man oftast tycker att allt ska vara som det alltid ha varit .. Vissa saker måste enligt oss förbli orörda. Ofast handlar det om större saker såsom hur man firar jul eller hur man lägger upp morgonen innan man far till skolan eller jobbet. Men ibland är det även de små sakerna som gör att man stör sig som fan, som t ex när Bilddagboken började ett samarbete med Lunarstorm och därför ändrade layoten så den skulle bli mer Lunarstormvänlig, eller hur man ska uttrycka det.
Men jag antar att man vänjer sig vid det mesta efter ett tag .. Jag har nu vant mig vid Bilddagbokens nya, inte alls lika snygga design och jag antar att jag även kommer vänja mig vid nya Msn.
En sak jag dock inte kommer vänja mig vid, eller jo.. kanske kommer jag vänja mig .. men jag kommer aldrig tycka om det.. Och det är Windows Vista .. För visst var Windows XP tusen gånger bättre?
Det tycker iaf jag.

/C

I'm back!!!

Halloj!

Äntligen är min dator tillbaka i min ägo. Den är rätt seg fortfarande men den fungerar iallafall och det är ju alltid ett plus.
Nu gäller det bara att sätta igång med det stora arbetet att installera alla tusen program man vill ha på datorn .. och komma ihåg vilka man faktiskt vill ha .. Sen ska jag gå igenom alla cd- och dvdskivor jag har för att kolla om jag varit smart nog att göra några back-ups.. Kan ju alltid hoppas .. Vet iallafall med säkerhet att jag har mina låttexter sparade .. Bilderna är jag däremot osäker på .. Kommer nog gråta en skvätt om alla bilder är borta ...

Annars så rullar livet på .. har börjat på nå jobbsökargrejs som Arbetsförmedlingen har hand om .. Det suger väl rätt hårt egentligen .. Men jag vill ju ha ett jobb, så vad ska man göra.

Aja .. Försöker mig på ett roligare inlägg imorgon.

Adios!
/C

Datorn dog...

Hej!
Som ni kanske ha märkt så har jag inte uppdaterat bloggen på väldigt länge och det är faktiskt inte pga mig denna gången. Min dator dog nämligen för några veckor sedan och befinner sig sen två veckor tillbaka på Elgigantens något servicesställe.
Så fort den är fit for fight igen så ska jag börja uppdatera så gott som dagligen igen.


Hej svejs
/C

RSS 2.0