Barnstjärnor

I USA är fenomenet barnstjärnor något stort. Man ska helst bli känd så tidigt som möjligt och publiken jublar åt dessa barn som har sådana talanger, men likväl gottar vi oss i deras öden senare när de är knarkare som förgäves försöker få bra roller. Jag tror inte det är bra att bli känd för tidigt, jag tror inte det är nyttigt. Just därför att det helt enkelt inte är ”normalt” att vara känd.. om ni förstår hur jag tänker.

Hur som helst så ska jag inte gotta mig i fd barnstjärnors öden utan snarare bara visa hur de ser ut nu för tiden, för sånt är ganska roligt. Det är intressant att se människor växa och se hur deras utseende förändras med åren. Egentligen oavsett om de är kända eller inte. Men hur som haver. Här kommer lite fd. barnstjärnor.




Han var med i Mio min Mio... Nu senast såg vi honom i The Dark Knight. Det har gått bra för honom. Christian Bale.


Genombrottet kom med E.T, Drew Barrymore började sen knarka men kom tillbaka och är nu stor skådespelerska.


Blev stjärna efter Ensam Hemma. Knarkade sönder sig och har väl knappt varit med i en film sen dess. Macaulay Culkin


Mycket begåvad barnskådis i Sjätte Sinnet och Pay it Forward bl a. Nu ser man honom mer sällan. Haley Joel Osment


Extremt söt som liten, var med i Stuart Little, Jerry Maguire mfl. Idag, inte lika söt, och nästintill okänd. Jonathan Lipnicki


Ni minns väl Bosse från Alla vi Barn i Bullerbyn? Henrik Larsson heter han och är i dag film- och tvproducent.


Alla barnstjärnor kanske det inte går åt helvete för.. Men för många dessvärre.

/C

Ska vi spela spel?


De som känner mig vet att jag ääälskar att spela spel. Det spelar ingen roll vad det är för spel. I love them all!
Men seriöst, är inte spel den absolut bästa sociala grejen man kan göra? Alla kan vara med, man behöver inte känna alla för att spela och dessutom är det en bra "icebraker" just i de fallen när man inte känner alla som är med.

Frågesport hör till favoriterna .. Och det är inte bara kul tillsammans med andra.. Jag kan sitta i timtal på vetgirig.nu och bara köra massa frågesporter. Nörd jag vet.

Jag kollar på frågesporter på tv också.. Postkodsmiljonären .. och det senaste.. "Vem vet mest?"....Haha. SKITKUL:D
Det är som att jag äntligen fattar vad alla lärare tjatade om under skoltiden .. "Det är kul att lära sig saker" .. sa dom medan jag himlade med ögonen.
Men det är faktiskt sjukt kul att lära sig saker.

Ordförklaringsspel är också roligt.. eller charader..
Texas Hold'em är också sjukt kul att spela .. Det är min favoritsysselsättning när jag besöker min gamla hemstad Sala. Lite vänner och ett parti poker eller lite vänner och en massa spelande och kvällen är gjord.

Tröttnar aldrig. Mer spel åt folket:D


My Own Musical



Idag kollade jag och S på High School Musical och High School Musical 2. Jag kan inte råför det, men jag absolut älskar musikaler! Det är så glatt och allt ordnar sig alltid, och musikaler är ett ganska trevligt avbrott från krig och negativa nyheter och allt sånt man bombas med varje dag.
Precis som Pheobe i tv-serien Vänner så önskar jag att livet vore en musikal. Seriöst, hade inte det varit roligt?
Man går och handlar och ser att ketchupen är slut, man suckar till och helt plötsligt börjar man sjunga "ketchupen är slut, ketchupen är slut, måste ha den nu kan inte vänta en minut". Sen hoppar det upp fem personer med varsin ketchupflaska i händerna, de ser glada ut och sjunger i kör "Här har du ketchupen,  här har du ketchupen! att ha på din köttfärsås, nu så går allt i lås, för här har du ketchupeeeeeeeen!!" .. Med ett snyggt slut förstås.
Sen börjar resten av människorna i affären dansa och sjunga, folk hoppar från hylla till hylla, och jag springer och glider på mina knän genom affären med utsträckta armar. "Jag hade inte klarat mig utan min ketchup, men nu så är den häääär!" .. "Nu har hon äntligen fått sin ketchup, välkommen åter till vååååår affäääääääääääär!!!"
Sen skuttar jag ut från affären och ser helt lycklig ut.


Jag önskar att livet vore som en musikal...
för... Hade inte det varit underbart?=)

//C

Melodifestivalen Deltävling 2



Då var det dags igen! Melodifestivalen deltävling nr 2.
Det var mindre sura toner i denna deltävlingen och rent generellt var det helt enkelt bättre. Och så här tyckte jag om de olika bidragen.


1. Lilli & Sussi - Show me heaven
Det märks att det var 20 år sedan dom var på en stor scen senast för de låter båda väldigt nervösa och jag kan inte påstå att någon av dom sjunger så där väldans bra. Men låten är en äkta sclagerlåt och refrängen sätter sig direkt. Bidraget får även ett plus för att den hade en höjning och ett snyggt slut.

2. Lasse Lindh & Bandet - Jag ska slåss i dina kvarter

Helt okej låt fast ganska intetsägande. Jag stör mig fruktansvärt på att Lasse Lindh viskar fram orden och inte håller ut tonerna.

3. Jennifer Brown - Never been here before
Jennifer Brown har bra röst när hon väl får till den. Ibland blir det lite surt och dessutom andas hon för högt och för ofta. Sen är det en nackdel att hon inte har någon utstrålning för fem öre.

4. H.E.A.T - 1000 Miles
Sångaren har riktigt bra röst. Denna låten är 500 ggr bättre en låten The Poodles sjöng för några år sedan. Poppig hårdrock kanske inte är sådär jätteattraktivt men jag tycker att den här låten håller och att den faktiskt är riktigt bra. Jättesnyggt gitarrsolo och riktigt snygg höjning. Minus för det lama slutet dock.

5. Markoolio - Kärlekssång från mig
Jag ska säga något jag säger ofta.. Om Du Inte Kan Sjunga, HÅLL KÄFTEN!. Markoolio är ingen sångare, han sjunger falskt i varannan ton han tar. Melodin var mysig men texten var helt totalt värdelöst. Och sen fattar jag inte varför en fet gubbe i rymddräkt kom upp från pianot helt plötsligt?!

6. Amy Diamond - It's my life
Problemet jag har med det här numret är samma problem som jag hade med hennes bidrag förra gången hon var med. Verserna är för låga för henne! Hur kan upphovsrättsmännen inte höra att det är för lågt??? HÖJ FÖR FAN!
Annars så är det en helt okej låt, tyvärr låter Amy lite ansträngd när hon sjunger. Däremot får hon ett fetstort plus för hennes utstrålning och glädje. Man blir helt glad så fort hon går upp på scen.

7. Cookies n' Beans - What if
Konstig mixning på mickarna eller musiken i huvudtaget. För mig lät det endast grötigt.

8. Måns Zelmerlöw - Hope & Glory
På något sätt känns det som att den här låten är influerad av irländsk popmusik. Men det behöver inte alls var negativt. Jag tycker att den här låten är riktigt bra. Dock tror jag inte den klarar sig lika bra utomlands som jag tror Cara Mia skulle ha gjort. Men som sagt, bra låt och snyggt stick.



Förra veckan när jag skulle gissa på vilka fem bidrag som skulle gå vidare så lyckades jag bara pricka in 2 rätt. Men denna veckan lyckades jag få 5 av 5. Rätt bra om jag får säga det själv=)

Måns Zelmerlöw
Lilli & Sussi
H.E.A.T
Amy Diamond
Cookies n' Beans

De fem gick vidare och av dom gick Måns Zelmerlöw och H.E.A.T till final och Lilli & Sussi och Amy Diamond till Andra Chansen. Helt rätt enligt mig.

Mer Melodifestival om en vecka!=)
Puss och kram/ C


H.E.A.T och Måns Zelmerlöw

Melodifestivalen Deltävling 1



Igår satt jag och S och diskuterade musik. Ganska snabbt kom vi fram till att musik var så himla mycket bättre förut. Låtar från förr, är verkligen musik .. medans mycket av dagens låtar bara är produktioner .. om ni förstår skillnaden.
Men .. exempelvis .. Lyssna på Danny Williams - Moon River .. eller Simon & Garfunkel - Bridge over troubled water .. båda från 60-talet.. Och efteråt lyssnar ni på Kate Perry - Hot n cold eller Takida - Curly Sue ...
Det är sån skillnad rent musikaliskt att det nästan blir pinsamt. De bästa låtarna med de bästa melodierna och de bästa texterna gjordes för 40 år sedan... Men sen .. lite då och då .. så kommer det en ny låt, som faktiskt håller samma klass som the oldies .. Inte för att jag kommer på någon i detta nuet men ...
Sak samma ..
Melodifestivalen är en tradition för mig att se ..och så även detta året. Det är inte den bästa musiken men ack vad roligt det är ändå=)
Ikväll kl 20.00 börjar den första deltävlingen.. And I'm so excited =)

Fortsättning följer...


Ja okej .. Nu har jag sett Melodifestivalen och det var kul som vanligt .. och som vanligt blev man även lite chockerad över hur svenska folket röstar.. Men men=)

1. Nina Söderkvist - Tick tock
Hon har grym röst .. jag tycker även att hennes röst är bättre än vad låten är .. Låten kändes som den hade alldeles för högt tempo och dessutom kändes den extremt rörig.

2. Jonathan Fagerlund - Welcome to my life
Jimmy Jansonkopia sjunger värdelös låt med värdelös text. Dessutom har han inte tillräckligt bra röst för att sjunga solo. Håll dig till ditt irländska pojkband!

3. Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus
Jag hade höga förväntningar för Shirley Clamps tidigare låtar i Melodifestivalen har ju varit hur bra som helst. Men den här låten kändes alldeles för typisk svensk. Den hade skitkonstig början och dessutom var det helt fel tonart för henne vilket resulterade i att hennes röst sprack ett antal gånger, vilket lät förjävligt. Jag är grymt besviken.

4. Scotts - Jag tror på oss
Allt med det här framträdandet gjorde mig nervös. Sångarens huvudryckningar och låtens tempo gav mig ett epilepsianfall och dessutom var slutet så jävla fult.

5. Emilia - Your my world

Låten var rätt bra. Riktigt skön sommarfeeling på refrängen. Däremot håller inte Emilias röst och det lät även som att tonarten var aningen för hög.

6. Alcazar - Stay the night

Jag har aldrig varit ett fan av Alcazar. Men ikväll visade dom att dom är i en klass för sig. Felfritt framträdande. Snyggt intro, bra verser, tokbra refräng som fastnar, härligt dansant stick och en underbar höjning. Bäst ikväll.

7. Caroline af Ugglas - Snälla, snälla
Jag är ledsen men jag kan inte ta en människa i nattlinne och turkosa stövlar på allvar. Att hon dessutom inte kan sjunga gör det inte bättre. Hennes röst skär sönder mina öron. Däremot är låten helt okej .. iallafall om den varit på engelska och med en annan sångerska. Men, snälla, snälla, snälla, snälla Caroline af Ugglas ... HÅLL KÄFTEN!

8. Marie Serneholdt - Disconnect me
Hon såg ut som en fågel i sin klänning. Låten var en Britney Spears-influerad danshit som definitivt kommer spelas på dansgolven i vår. Men Marie sjunger inge bra, och hon fick till riktigt sura toner. Kanske borde ha stannat i A-teens?



Till globen gick Alcazar och Emilia.
Till Andra chansen gick Scotts och Caroline af Ugglas.


Jag kan väl summera som så att det var en ganska dålig deltävling. Petra Mede var rolig som programledare men det tror jag inte övriga folket i Sverige tycker. Scotts borde inte gått vidare alls, inte heller Caroline af Ugglas... men å andra sidan förtjänade inget av de andra bidragen att göra det heller .. så why not.

Alcazar var utan tvekan bäst ikväll.

Mer Melodifestival om en vecka!


Emilia och Alcazar


RSS 2.0