Bakom låsta dörrar...




Vi har väl alla hört talas om Josef Fritzl? Ni vet han som låste in sin dotter i källaren i 20 år och våldtog henne och gjorde henne med barn X antal gånger. Hemsk historia och nu har det hänt igen. En 63-årig italienare anklagas för att i 25-års tid låst in och våldtagit sin dotter. Lika hemsk historia det och hur hemskt det än är, så är nästan det värsta att samhället låtit det hålla på så länge. För någonstans tycker jag faktiskt att samhället har ett ansvar för att sådant här inte ska inträffa.
Josef Fritzl sa till alla att hans dotter flytt iväg med en sekt. Jaha? Är det anledning nog att bara strunta i att kolla upp henne? Kolla om hon faktiskt är där? Och i det italienska fallet så tvingades mannens dotter sluta gå till skolan när hon var 13. En 13-åring slutar skolan bara så där... och inte en jävel kollar upp varför?
Visst, vi kan lägga skulden på dessa två sinnessjuka perverterade män ... Men vi får inte glömma bort att samhället har ett ansvar att kolla upp vad fan det är som händer.

Men kanske är det så att vi helt enkelt inte bryr oss om vad som händer bakom andra människors låsta dörrar?

En man i 80-års ålder låg död i sin bostad i 18 månader innan någon hittade honom. Det måste vara den ensammaste människan i världen, 18 månader innan någon märker att han är borta. Man måste verkligen vara så sjukt ensam och totalt osynlig om inte ens hyresvärden märker att man inte betalat in hyran på 18 månader. Det jag vill försöka komma fram till är att vi måste sluta skita i alla andra hela tiden. Ibland kan det lilla hjälpa .. som att t ex säga hej till dina grannar när du möter dom i trappuppgången .. minnas deras ansikten .. och för allt i världen, när du inte sett en av dina grannar på 18 månader, och du inte sett några flyttbilar i närheten .. Kolla upp vad som hänt.

Vi kanske inte bryr oss om vad som händer bakom andra människors låsta dörrar .. men varje dörr har en nyckel.
Tänk på det.

/Cariñoso


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0