Eurovision Song Contest - Semifinal 2




S
emifinal 1 var helt okej, visst, nivån på bidragen var väl inte jättehög, men det var ändå kul att se alla bidrag. Jag gissade rätt på 7/10 och det är jag rätt stolt över=)
Ikväll är det dags för semifinal 2 och Sverige!!!
Så här tycker jag om kvällens bidrag:

1. Armenien: Eva Rivas – Apricot stone
Sångerskan har en enorm utstrålning och efter en ganska rörig första vers så kommer en rätt bra refräng. Hon är ingen supersångerska men låten kräver heller inte det.

2. Azerbaijan: Safura – Drip dop
Det är svenskar som gjort den här låten och det hörs. Det har en ganska stark västerländsk touch. Låten är helt okej men sångerskan är väldigt tråkig och har noll utstrålning. Inte jätterolig röst heller. Hade låten varit i lite snabbare tempo och haft typ Rihanna som sångerska så hade den kommit till sin fulla rätt.

3. Bulgarien: Miro – Angel si ti
Otroligt slemmig sångare men han har rätt bra röst. Det är fart i låten och den kan nog falla de flesta i smaken, om man gillar lite halvdunk. Refrängen som inte innehåller speciellt många ord, kommer fastna direkt i folks hjärnor. Låten har dock värdelöst slut.

4. Cypern: Jon Lilygreen & the Islanders – Life looks better in spring
Trevlig låt med trevlig gitarr och kör. Allt känns så himla trevligt att det nästan blir för mycket av det. Men det är rätt bra ändå och jag tror detta kan falla många i smaken.

5. Danmark: Chanée & N’evergreen – In a moment like this
Bakgrundsmusiken låter lite likt det i “Every breath you take” av Sting och låten i helhet låter väldigt Eurovisionsaktig. Den är väldigt proffsigt gjord och låter väldigt västerländsk vilket kan göra att det inte går så bra för den i öst. Snygg höjning.

6. Georgien: Sopho Nizharadze – Shine
De skulle behöva sänkt låten en halvtonart för sångerskans röst blir väldigt gäll i de högre partierna och det låter väldigt ansträngt. Men det är en väldigt fin låt.

7. Holland: Sieneke – Ik ben verliefd
Detta är så skrattretande dåligt. Det låter som en låt som skulle varit perfekt för Lotta Engberg och Kicki Danielsson, nu är det istället en 17-åring som är stylad som en 45-åring. Det blir patetiskt och fruktansvärt dåligt. Men jag ska inte sticka under stolen med att låten sätter sig direkt i huvudet, vilket kan vara till låtens fördel i tävlingen.

8. Irland: Niamh Kavanagh – It’s for you
Jag gillar inte sångerskans röst och hon har noll utstrålning. Älskar de irländska flöjterna, är fruktansvärt svag för det. Så om sångerskan var tyst och endast flöjterna hördes, så skulle jag rösta på det här bidraget. Melodin är väldigt fin.

9. Israel: Harel Skaat – Milim
Bra sångare och fin melodi. Den här låten kan gå långt. Tror den kan passa folk både i öst och väst. Även fast han sjunger på israeliska så förstår man allt han sjunger tack vare hans förmåga att förmedla en känsla.

10. Kroatien: Feminnem – Lako je sve
De tre sångerskorna sjunger alla bra. Låten känns modern (om än på österländskt vis) och det är en stark melodi. De dansar lite halvtöntigt och åmar sig lite väl mycket, men i helhet är detta bra.

11. Litauen: Inculto – Eastern european funk
The real group goes funk and insane. Så skulle man väl kunna beskriva detta. Många kommer nog tycka att detta är lite halvroligt, men för mig blir det mest töntigt.

12. Rumänien: Paula Seling & Ovi – Playing with fire
Tjejen ser fruktansvärt sönderopererad ut och killen ser ut som en bror till Arash. Men de sjunger bra och refrängen är rätt bra och den sätter sig i skallen.

13. Schweitz: Michael von der heide – II Pleut de l’or
80-tals feeling. Slemmig snubbe som nördar runt på scenen. Låten är totalt värdelös och jag har väldigt svårt att tro att den har någon som helst chans att ta sig vidare.

14. Slovenien: Ansambel Zlindra & Kalamari – Narodnozabavni rock
Slovensk folkmusik/gubbrock/dansband. Låten byter takt och genre varannan sekund typ. Detta är förskräckligt. Förstår inte hur man kan skicka sådant här skit.

15. Sverige: Anna Bergendahl – This is my life
Låten är jättefin och Anna har en väldigt orginell och bra röst. Hon sjunger med inlevelse vilket många artister glömmer bort att göra. Den kanske låter lite för västerländsk för att den ska falla andra länder i smaken, men jag tror ändå att den lyckas ta sig vidare till final.

16. Turkiet: Manga – We could be the same
En rysk version av den amerikanska gruppen Flipside. Texten är totalt värdelös men jag gillar melodin och framförallt sätter sig refrängen i huvudet direkt.

17. Ukraina: Alyosha – Sweet people
Hon har skön röst, men det känns så väldigt dramatiskt. Det är nästan så låten är lite för allvarlig i sammanhanget. Men jag tror ändå den kan gå hyfsat bra.


Jag tror att följande bidrag går vidare:
Armenien:
Eva Rivas – Apricot stone
Bulgarien:
Miro – Angel si ti
Cypern:
Jon Lilygreen & the Islanders - Life looks better in spring
Danmark: Chanée & N’evergreen – In a moment like this
Israel: Harel Skaat – Milim
Kroatien:
Feminnem – Lako je sve
Rumänien:
Paula Seling & Ovi – Playing with fire
Sverige:
Anna Bergendahl – This is my life
Turkiet:
Manga – We could be the same
Ukraina:
Alyosha – Sweet people


Jag håller alla tummarna jag har för att Sverige faktiskt lyckas gå vidare. HOPPAS HOPPAS HOPPAS!!!
=)

/C

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0